Για πολιτικό και θεσμικό τραγέλαφο έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σημειώνοντας ότι «τα διαδικαστικά τεχνάσματα που επιχειρεί η πλειοψηφία διαπλέκονται με ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη». «Εμείς θεωρούμε ότι έτσι όπως έχει κατατεθεί η πρόταση της πλειοψηφίας είναι και ανυπόστατη και άκυρη» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει προκαταρκτική επιτροπή, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, «με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες, στην οποία η εξέταση της υπόθεσης θα ξεκινήσει από την αρχή. Θα κληθούν οι μάρτυρες, με ή χωρίς την προστασία που επιλέξατε καθυστερημένα και άκυρα να τους δώσετε στις 9 Φεβρουαρίου, θα καλέσουμε κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, δράστες, γνώστες της σκευωρίας και συνεργοί τους και τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα. Για να χυθεί άπλετο φως, να αποδειχθεί η σαθρότητα των κατασκευασμένων καταθέσεων της δικογραφίας, για να καταπέσει τελικά η σκευωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε, δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν καταπολέμησαν όλοι το πάρτυ των φαρμακευτικών. «Εμείς το κάναμε το 2010, το 2011, 2012 μέχρι το 2014» τόνισε και συμπλήρωσε: «Την ίδια περίοδο καταψηφίζατε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα εργαλεία, δηλαδή, της μείωσης της δαπάνης, καταψηφίζατε και τον ΕΟΠΠΥ».

«Δεν θα σας αφήσουμε να συντηρήσετε τη λάσπη εναντίον των πολιτικών σας αντιπάλων μέχρι τις επόμενες εκλογές και να κατασκευάσετε τον μύθο τής κάθαρσης εναντίον της διαφθοράς. Τόση κάθαρση, που ακόμη και στην αναγραφή του ονόματος του κ. Κουρουμπλή μέσα στην πρόταση, γελοιοδέστατα χρησιμοποιείται τα αρχικά και ξεχνάτε το όνομα ενός άλλου υπουργού της περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου που δεν εξέδωσε δελτίο τιμών και εδώ δεν υπάρχει παραγραφή» επεσήμανε.

Ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι κρύβει επιμελώς την περίοδο 2004-2009, περίοδο κατά την οποία, όπως είπε, η φαρμακευτική δαπάνη εκτροχιάστηκε κατά 160% και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων ένα νέο ’89 σε σκηνοθεσία καλοπαιγμένης επιθεώρησης με μάρτυρες που θεωρούν, εικάζουν, πιθανολογούν, καταθέτουν όσα άκουσαν στην αγορά, αλλά δεν εισφέρουν κανένα πραγματικό στοιχείο πέρα από τον λόγο τους. Και γνωρίζετε ότι ο νόμος θέλει να υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τη μαρτυρία με πραγματικά γεγονότα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για κανιβαλισμό των θεσμών, για καταρράκωση του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Έτσι η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο να κάψει την διαλεύκανση ενός σκανδάλου, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτή την αρένα της διαπόμπευσης των πολιτικών της αντιπάλων». «Το σκάνδαλο που θα εξετάσουμε στην προανακριτική είναι το σκάνδαλο που έχει πολιτικό κέντρο. Και αυτό το πολιτικό κέντρο είναι το Μέγαρο Μαξίμου, εκτελεστικούς βραχίονες υπουργούς και ολίγιστους δικαστές» σημείωσε.

Τέλος ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι «η λάσπη που κατασκεύασε η κυβέρνηση για τους αντιπάλους της θα την καταπλακώσει, ο χρόνος της τελειώνει και αυτή η προανακριτική έχει γυρίσει οριστικά την κλεψύδρα ανάποδα». «Θα αποκαλύψουμε τη σκευωρία και τους τους σκευωρούς. Θα ξεσκεπάσουμε τις υπόγειες διαδρομές του βρώμικου ’18 και για αυτό και μόνο μπορούμε να συζητήσουμε για προκαταρκτική πραγματική με ανακριτικές αρμοδιότητες για να χυθεί φως σε αυτή την υπόθεση, αυτήν τη σκευωρία» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης