«Το ΠΑΜΕ κάτω από το σύνθημα ‘μπροστά οι δικές μας ανάγκες’ καλεί τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα, να διαδηλώσουν, να βγουν στους δρόμους» δήλωσε ο επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος, απευθύνοντας προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του κ. Πέρρου έγιναν κατά τη διάρκεια της αποψινής πλατιάς σύσκεψης, που διοργανώνεται από τη γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τον αγροτικό σύλλογο Λαγκαδά και την ΟΓΕ, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση μέσα από τη φετινή ΔΕΘ έρχεται να διαλαλήσει την πραμάτεια των μονοπωλίων και πιο συγκεκριμένα των αμερικάνικων. Το παραμύθι της μεταμνημονιακης Ελλάδας που η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει με φιέστες, δηλώσεις και τεχνητό ενθουσιασμό, δεν πρέπει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, συνολικά τον εργαζόμενο λαό. Όπως λέει και ο λαός μας, ‘φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντας’» δήλωσε ο επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Πέρρος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταμνημονιακή Ελλάδα χωρίς κατάργηση, έστω και ενός αντεργατικού-αντιλαϊκού νόμου όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που εφάρμοσαν μνημόνια, και που «τα στήριξαν, παρά τους σκυλοκαβγάδες, και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέρρος υπογράμμισε τις θέσεις του ΠΑΜΕ για «επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις». Σχολίασε επίσης ως «αρνητικές εξελίξεις» στην ευρύτερη περιοχή, τις «ανησυχητικές συζητήσεις για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια» και τις «ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφέρθηκε στις απόψεις του ΠΑΜΕ σχετικά με τα «άμεσα μέτρα που επείγουν για έργα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής θωράκισης, με κάλυψη των κενών σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές, με προσλήψεις στην υγεία» κ.ά..

Πηγή: dikaiologitika.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης