Την Πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των Ρομά υπέγραψε η Ρ. Δούρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 16:06
Την Πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των Ρομά υπέγραψε η Ρ. Δούρου
Το κείμενο της Πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του αντι-τσιγγανισμού, υπέγραψε σήμερα, στην έδρα του Συμβουλίου, στο Στρασβούργο, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία της προέδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γκούντρουν Τέρνστρεμ.

Η περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του ρόλου και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού σε βάρος των Ρομά. «Η αντιμετώπιση των ρατσιστικών συμπεριφορών δεν μπορεί να είναι υπόθεση μίας περιφέρειας, ενός δήμου ή ακόμη και μιας μόνο χώρας. Χρειάζεται συλλογική εγρήγορση και κινητοποίηση για να βάλουμε τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι Ρομά, με όρους κοινωνικής συνοχής, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», παρατήρησε η περιφερειάρχης.

Η υπογραφή της Πρωτοβουλίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα αλληλεγγύης που κτίζει συστηματικά η διοίκηση της Περιφέρειας εδώ και 3,5 χρόνια, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας των Ρομά σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, κ.α., σε συνεργασία με τους δήμους, εμπλεκόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 16:06