Μυρτώ Τσάβαλου

Μία συνέντευξη-χείμμαρο παραχώρησε στο zougla.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ένα από τα πρόσωπα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον για τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, καθώς το κόμμα του συγκέντρωσε το πρωτοφανές -για τα ιστορικά του δεδομένα- ποσοστό του 1,79%.

Ο κ. Λεβέντης, απέδωσε το εν λόγω ποσοστό στην προβολή του από τα τοπικά κανάλια της Θεσσαλονίκης εν αντιθέσει με την Αθήνα όπου «σερβίρανε τον Θεοδωράκη και αυτούς που πιστεύω ότι είναι τυφλά όργανα των διαπλεκομένων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην πρόταση συνεργασίας που του είχε γίνει στο παρελθόν από τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Είμαι από αυτούς που ιδρύσαμε το ΠΑΣΟΚ. Στηρίξαμε τον Ανδρέα αλλά διαπιστώσαμε ότι μας πήρε την ψήφο και αντί να κάνει σοσιαλισμό, έκανε πελατειακές σχέσεις με τον καθένα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων και αναφερόμενος στους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Κουβέλη είπε ότι «ανέκαθεν πίστευα ότι πρέπει να παραμερίσουν», ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας για τον οποίο ανέφερε ότι «τώρα υπάρχει ο Τσίπρας που είναι μεν νέος, αλλά είναι γιος εργολάβου της χούντας».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικά σημεία των δηλώσεών του:

Για τα ποσοστά: Τους ψηφοφόρους τους έπεισε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κάνω εκπομπή σε κάποιο κανάλι και ο κόσμος πληροφορήθηκε τις θέσεις του κόμματος, ενώ στην Αθήνα κανένα κανάλι δεν με κάλεσε. Εκεί οφείλεται η διαφορά. Στη Βόρεια Ελλάδα ξέρουν τις απόψεις μου, στη Νότια Ελλάδα βασιλεύουν οι βαρόνοι. Εδώ δεν ξέρουν τις απόψεις μας. Σερβίρανε τον Θεοδωράκη και αυτούς που πιστεύω ότι είναι τυφλά όργανα των διαπλεκομένων. Ο κόσμος αγαπάει την αλήθεια. Στη Θεσσαλονίκη του δόθηκε η ευκαιρία να την ακούσει. Ακόμα και τη διακαναλική συνέντευξη την έβαλαν στις 4.30 τα ξημερώματα ο Αντέννα και το Μέγκα.

Για πρόταση από κόμμα: Μου είχε γίνει πρόταση συνεργασίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είμαι από αυτούς που ιδρύσαμε το ΠΑΣΟΚ. Στηρίξαμε τον Ανδρέα αλλά διαπιστώσαμε ότι μας πήρε την ψήφο και αντί να κάνει σοσιαλισμό, έκανε πελατειακές σχέσεις με τον καθένα. Τότε έφυγα από το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι δεν είχε ιδρυθεί για να βολέψουμε το τομάρι μας. Αν ήταν έτσι, τότε θα πηγαίναμε στη Δεξιά. Ένιωσα προδομένος. Τώρα όλοι οι Πασοκτζίδες είδαν ότι ήταν ένα κόμμα πελατειακών σχέσεων και συναλλαγών.

Για τους ηττημένους: Εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι πρέπει να παραμερίσουν. Η Ένωση Κεντρώων, στα βασικά της σημεία, λέει ότι πάνω από 12 χρόνια δεν πρέπει να είναι κανείς στη Βουλή. Επίσης η Βουλή θα πρέπει να έχει μόνο 150 βουλευτές, επομένως όλοι αυτοί είναι κουραστικοί. Έχει υποστεί κόπωση ο λαός. Απλά είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις και το ότι είναι τζάκια και τρέχουν όλοι από πίσω τους και έτσι παραμένουν. Προσφορά δεν έχουν καμία. Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα.

Είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Ένα από τα βασικά αιτήματα της κοινωνίας είναι η ανανέωση. Αυτό κόμισε η Ένωση Κεντρώων σε αυτές τις εκλογές. Τώρα υπάρχει ο Τσίπρας που είναι μεν νέος, αλλά είναι γιος εργολάβου της Χούντας, φίλου του Μπόμπολα. Εγώ, μετά το Πολυτεχνείο, συνεργάστηκα με τον πατέρα του Τσίπρα και τον ξέρω. Ο δε Καμμένος, ο άλλος συνεταίρος, μην ξεχνάμε ότι είπε ότι μας ψεκάζουν. Εγώ ζητώ κυβέρνηση τεχνοκρατών. Να φύγουν οι πολιτικοί. Όλοι είναι σάπιοι. Και τον Θεοδωράκη, όργανο του Μπόμπολα, τον έβαλαν για να κλείσουν τον δρόμο στην Ένωση Κεντρώων. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ σε όλα τα κανάλια. Αυτό που έγινε χτες είναι η ήττα των καναλιών και η νίκη των πολιτών. Στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο έξι βαρόνοι. Αυτό θα σταματήσει.

Από την αφάνεια στο… 1,8%

Η Ένωση Κεντρώων ιδρύθηκε το 1992 έπειτα από απόφαση συνεδρίου, με πρόεδρο τον Βασίλη Λεβέντη. Διεκδικεί ανάμεσα σε άλλες πολιτικές οργανώσεις τη συνέχεια του ιστορικού πολιτικού χώρου του Κέντρου.

Στις εκλογές του 1993 συγκέντρωσε ποσοστό 0,23% και αναδείχθηκε έβδομο κόμμα. Μεγαλύτερο ποσοστό της τάξης του 0.70% κατέκτησε στις επόμενες εκλογές, το έτος 1996 ενώ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η Ένωση Κεντρώων κυμάνθηκε μεταξύ του 0,26% και 0,61%.

Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 δεν ξεπέρασε το 0,28% όμως στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση το κόμμα του έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη περίπου 113.300 ψηφοφόρων (σ.σ. ποσοστό 1,79%).

Άξιο αναφοράς είναι το ποσοστό που συγκέντρωσε η Ένωση Κεντρώων στην εκλογική περιφέρεια του κ. Λεβέντη, στην Α’ Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέρχεται στο 5,11% αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήκει στην ίδια εκλογική περιφέρεια) με ποσοστό 4,12%.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης η Ένωση Κεντρώων συγκέντρωσε 4,04%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης