Στη δημοσιότητα δόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά που αφορούσε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή, στη συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά το 2016 σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του είχε αναφέρει: «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολίασε σήμερα ότι «ο Μιωνής προέβη σε αυτήν την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

 

Παππάς: Κατασκευασμένη συνομιλία

Σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «κατασκευασμένη συνομιλία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά:

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες».

«Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του».

«Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα», επισημαίνει και τονίζει πως «το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας».

«Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους», καταλήγει η δήλωση του Ν. Παππά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης