Μέσω ανακοίνωσής του το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απαντά στη Νέα Δημοκρατία και στρέφει τα πυρά του κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Να πούμε στον κ. Μητσοτάκη, που φαίνεται να ξεχνά πολύ εύκολα, ότι εμείς, ως κυβέρνηση:
Καταφέραμε, μέσα σε ένα χρόνο, να βελτιώσουμε τους δείκτες μας στον DESI 2017, κατά 8,6%. Mια επίδοση που κατατάσσεται στις 5 πρώτες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Άντρους Άνσιπ, εχθές στη Βουλή.

Καταφέραμε να άρουμε τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη χρηματοδότηση έργων ΤΠΕ και να ανοίξουμε το δρόμο ώστε σημαντικοί πόροι – κονδύλια να αποδοθούν στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδρύσαμε τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και καταρτίσαμε -για πρώτη φορά- Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική.
Καταθέσαμε πρόταση και υλοποιούμε μέσω ΕΣΠΑ δύο μεγάλα έργα εθνικής εμβέλειας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αν όχι αστείο, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία (και) στην ψηφιακή απομόνωση, να διεκδικούν το ρόλο του τιμητή.

Τώρα, αν στενοχωριούνται με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων, που εξάρουν τις δικές μας πρωτοβουλίες, τους καλούμε να ανατρέξουν στο προσωπικό τους αρχείο τους, να διαβάσουν τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τους κατακεραύνωναν και να κάνουν το (βουβό) απολογισμό τους».

Διαβάστε επίσης:
 ΝΔ: «Ο κ. Παππάς Τσίπρα έχει, αλλά τσίπα δεν έχει»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης