Να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το «Μακεδονικό» καλεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα τη Φώφη Γεννηματά. 

Υπενθυμίζεται πως η κα Γεννηματά δεν παρέχει τη στήριξή της στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» -στάση με την οποία διαφωνούν τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης όσο και οι κ.κ. Παπανδρέου, Καμίνης, Θεοχαρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ιστορική συμφωνία», ενώ παράλληλα δίνει τα εύσημα σε Αθήνα και Σκόπια που την πέτυχαν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του PES, Σεργκέι Στάνισεβ, «αποθεώνει» τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ τονίζοντας: «Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι και κόμματα στην Ευρώπη κατανοούμε και εκτιμούμε τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Έδειξαν θάρρος και ικανότητα ηγεσίας σε όλους μας».

Τέλος, ο Στάνισεβ υπενθυμίζει πως «το PES έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες» και προσθέτει: «Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι με τους δύο πρωθυπουργούς (σ.σ.: Τσίπρα και Ζάεφ) κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης