Τις συναντήσεις του ΥΠΕΞ της Αμερικής με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το State Department. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάικ Πομπέο επεκτάθηκε εκτός από τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μ. Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνοντας έμφαση στη περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)», σημειώνει η ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης