Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, την Πέμπτη, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γιάννης Λαγός.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επετέθη στους ομολόγους του του ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας προκλητικές εκφράσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο 1989 και στο σκάνδαλο Siemens, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο να απαντά ότι η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κάλεσε τα μέλη του ΚΚΕ να απαντήσουν σε ποια εξωχώρια εταιρεία πούλησαν τον τηλεοπτικό σταθμό «902».

«Από τη στιγμή που δεν δέχονται να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία, τότε είναι ένοχοι οικονομικών εγκλημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επιχείρησαν να φύγουν από την αίθουσα της Ολομέλειας. Τότε, ο Λαγός φωνάζοντας έφυγε από το βήμα και κινήθηκε προς το μέρος των βουλευτών του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο να τους πλησιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, επέστρεψε στο βήμα, λέγοντας «αφήστε να φύγουν τα τσιράκια του συστήματος. Φύγετε όλοι. Όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή να φεύγετε. Δεν φοβηθήκαμε τους μασκοφόρους, τους κουκουλοφόρους του συστήματος που μας έβαλαν φυλακή , δεν θα φοβηθούμε και εσάς».

Τη στιγμή εκείνη, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση και κάλεσε τον φρούραρχο, ενώ, αποχωρώντας οι βουλευτές του ΚΚΕ αποκάλεσαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «φονιάδες» και μαχαιροβγάλτες».

Κάποια στιγμή, ο Δημήτρης Κουκούτσης απηύθυνε μια χειρονομία προς τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έξαλλος σηκώθηκε για να αποχωρήσει, λέγοντας: «Προστασία πουλάτε».

«Σκουρλέτη στο καλό… στα τέσσερα», απάντησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Να πάτε αλλού να πουλήσετε προστασία», ανταπάντησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με τον Ηλία Κασιδιάρη να τον πλησιάζει φωνάζοντας: «Με στείλατε φυλακή και μιλάτε και για δικαιώματα».

Ο κ. Βαρεμένος ζήτησε εκ νέου να κλείσουν τα μικρόφωνα και διέκοψε τη συνεδρίαση, λέγοντας πως θα έρθει ο φρούραρχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης