Ιδιώτης θα συνεργαστεί με το Δημόσιο σε τομέα της ΕΥΔΑΠ και ειδικότερα στη Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «προωθούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι «το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στην ανάθεση της Διαχείρισης, της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας».

 Έτσι:

– Εισάγεται ο υγιής ανταγωνισμός στις υπηρεσίες του συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Προτεραιοποιούνται οι ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση και την αναβάθμιση του δικτύου.

– Προωθούνται τα απαραίτητα έργα για τη συντήρηση, με έξοδα του Ιδιώτη. 

– Προχωρά η επανακοστολόγηση του διυλισμένου νερού, προς όφελος των καταναλωτών. 

– Μπαίνουν σοβαρά ποιοτικά κριτήρια για το νερό που πίνουμε.

– Ελέγχονται οι διαρροές του δικτύου που κοστίζουν ακριβά.

– Αξιολογείται η εκμετάλλευση των εγκατεστημένων υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και η πώληση αδιύλιστου ύδατος σε ιδιώτες. Αναβαθμίζεται, λοιπόν, το δίκτυο προς όφελος των καταναλωτών. Το νερό δεν πωλείται.

Κατεδάφιση κτηρίων στο Ελληνικό

Στο μεταξύ, έγινε ήδη ένα ακόμα βήμα για την έναρξη του μεγάλου και εμβληματικού έργου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εκδόθηκε την 1η Ιουνίου, από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, η προβλεπόμενη από το άρθρο 67 του νόμου 4663/2020 διαπιστωτική πράξη, για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτιρίων, που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης