Στο γραφείο του στη Βουλή θα υποδεχτεί τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από το Κάιρο που θα βρίσκεται αύριο Τρίτη, στην 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να βρουν μια κοινή λύση στο θέμα σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Στην ατζέντα του Πρωθυπουργού είναι εκτός από την ψήφο των αποδήμων και η  Αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρωθυπουργός στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μία ώρα αργότερα θα δει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.  Αμέσως μετά θα συνομιλήσει με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Τέλος αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα ραντεβού με τους Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε ότι είναι πολύ σημαντική η ευθύνη των πολιτικών αρχηγών απέναντι στο θέμα της ψήφου και πως από τη στάση των κομμάτων θα εξαρτηθεί η ψήφος των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την αντιπολίτευση στο σύνολό της να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα και τόνισε πως ήρθε η ώρα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Πρωθυπουργού, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μια ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο και το λογικό. Το θέμα μας δεν είναι η επιβολή μιας άποψης, το θέμα είναι κάτι που προβλέπεται από το Σύνταγμα να μπορεί να υλοποιηθεί. Οι άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και κατοικούν στο εξωτερικό και οι οποίοι αν εκείνη τη μέρα των εκλογών έρχονταν στην Ελλάδα να ψηφίσουν θα ψήφιζαν κανονικά να μπορούν να ψηφίζουν κανονικά από το εξωτερικό…Και να μη μείνουμε στην ιστορία ότι βρήκαμε άλλο ένα θέμα τα κόμματα να τσακωθούν πολιτικά, αλλά ότι βρήκαμε ένα θέμα για να το λύσουμε, όπως το έχουν λύσει όλες οι χώρες του κόσμου. Διότι αυτό μπορεί να γίνει τεχνικά και ψηφίζοντας οι Έλληνες του εξωτερικού στα Προξενεία μας ή δυνητικά ψηφίζοντας με επιστολική ψήφο». Είπε ακόμη ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000 και ξεκαθάρισε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης