Οι στόχοι της νέας κυβέρνησης θα τεθούν επί τάπητος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή. Ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να δώσει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση σειράς προαπαιτούμενων που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου ταξίδεψε στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, και θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι απαιτείται ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός των υπουργών και των ανθρώπων που συμμετέχουν με συγκεκριμένη ευθύνη στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα απολογισμός πεπραγμένων, ενώ θα ξεκαθαρίσει πως -δεδομένης της κατάστασης της χώρας- δεν επιτρέπεται να διαπιστωθεί χρονοτριβή με πρόσχημα τη γραφειοκρατική πρακτική του Δημοσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης