Με προβληματισμό σχολιαζόταν στους διαδρόμους της Βουλής η αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για θέματα Δικαιοσύνης και διαφθοράς, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες θα σας παρακαλούσα όπως διερευνήσετε τη δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στο Twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό και τόνισε ότι «ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη».

Αυτή είναι, άλλωστε, η γραμμή της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συμφώνησαν στη συμβολική αναβολή της συζήτησης ως συμπαράσταση στους πολίτες του Βελγίου.

Ωστόσο, ψύχραιμες φωνές επεσήμαιναν πως το μήνυμα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν υποκύπτουν στην ανασφάλεια και το χάος που θέλουν να εξαπλώσουν οι τρομοκράτες θα δινόταν με τον «ναό της Δημοκρατίας» ανοιχτό και την πραγματοποίηση της πολύκροτης συζήτησης που αναμενόταν με ενδιαφέρον. Τόνιζαν, μάλιστα, ότι ποτέ στο παρελθόν σε επίσης μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες δεν είχαν αναβληθεί οι προγραμματισμένες δράσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης