Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την επιχορήγηση του ενοικίου που λάμβανε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και η ελληνική κυβέρνηση, προφανώς «επιβραβεύοντάς» τη, την επέλεξε για να στελεχώσει τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο κατέληξε στην παραίτηση κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού, της Ράνιας Αντωνοπούλου, καθώς και του συζύγου της, επίσης υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ράνια Αντωνοπούλου λαμβάνει και ειδική αποζημίωση της τάξης των 13.221 ευρώ για έξοδα μετεγκατάστασης, δηλαδή περίπου 3 ετήσιους καθαρούς μισθούς ενός εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό, ύψους 576 ευρώ το μήνα μικτά.

​Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ουδεμία ανακοίνωση περί των κριτηρίων που κατά κανόνα καθορίζουν την επιλογή ενός προσώπου για να στελεχώσει τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ δεν δημοσιοποιήθηκεΗ Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της διαθέτουν σοβαρά έσοδα καθώς και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σκανδαλώδης συμπεριφορά της πρώην υπουργού, η οποία νομοτύπως μεν, σκανδαλωδώς δε, διεκδίκησε και πέτυχε την επιχορήγησή της από κονδύλια της Βουλής για την αποπληρωμή του ενοικίου της σε κατοικία του Κολωνακίου, προκάλεσε σοβαρά ηθικά προβλήματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κυβερνών κόμμα, αφού μία τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με το πλαίσιο ηθικών αξιών που επικαλείται η Αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το άτομο επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να εκπροσωπήσει τη χώρα στον ΟΟΣΑ. Διερωτάται ο αφελής πολίτης πώς είναι δυνατόν και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα που ανέδειξαν την υπόθεση αυτή, να επιβραβεύεται μια συμπεριφορά νομότυπη μεν τότε (έκτοτε άλλαξε ο νόμος), αλλά άκρως προκλητική για τον μέσο Έλληνα πολίτη και για όλα όσα καλείται να αντιπαρέλθει λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά και των βαρών με τα οποία τον έχει φορτώσει το πολιτικό σύστημα που διαχειρίζεται την κρίση. 

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ουδεμία ανακοίνωση περί των κριτηρίων που κατά κανόνα καθορίζουν την επιλογή ενός προσώπου για να στελεχώσει τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ δεν δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Η επιλογή της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου έγινε αντιληπτή από την κατά το νόμο επιβεβλημένη ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης του ΥΠΟΙΚ για το ποσό αποζημίωσής της για λόγους μετεγκατάστασης.

Αν δεν υπήρχε δηλαδή η έμπειρη δημοσιογραφική ματιά, τότε η τοποθέτηση της πρώην υπουργού στον ΟΟΣΑ, θα είχε περάσει απαρατήρητη.

Η απόφαση στη Διαύγεια:

Διαβάστε ακόμα: Η Ράνια του Κολωνακίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης