Την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης προς τους δημοτικούς συμβούλους, ο κ.Ρίβλιν θα επισκεφτεί στις 30 Ιανουαρίου την πόλη προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους Εβραίους που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Ισραήλ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Παράλληλα, είπε προς το Σώμα πως προχωρά η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στα δυτικά της πόλης και συμπλήρωσε: «Το πάρκο συμφωνήθηκε με την έγκριση του πρωθυπουργού. Θα περιλαμβάνει ίσως και ανοιχτό μουσείο. Είχαμε μια συνάντηση με τους ανθρώπους του Μουσείου Σιδηροδρόμων να μεταφερθεί και αυτό από την περιοχή του Κορδελιού». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τη δαπάνη για τη δημιουργία του πάρκου θα αναλάβει η ΓΑΙΟΣΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του.

Επίσης, ο κ.Μπουτάρης ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, για το Ίδρυμα Χρόνιων Πασχόντων. Μετά το “ναυάγιο” της πρότασης για παραχώρηση χώρου στη Θέρμη, ο δήμαρχος αντιπρότεινε για τη δημιουργία του Ιδρύματος είτε το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στην οδό Φράγκων, είτε στο Λοιμωδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τελευταία πρόταση προς τον Μητροπολίτη είναι διπλή.΄Η να γίνει το Ίδρυμα Χρονίων Πασχόντων στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στη Φράγκων, που είναι άδειο, ή στο χώρο που ήταν το Λοιμωδών, αλλά ανήκει στο ιταλικό κράτος. Έχουμε μια συνάντηση με τον Ιταλό πρέσβη για να προχωρήσουμε σε εξαγορά. Όμως τότε δεν θα είναι το ίδρυμα της εκκλησίας, θα έχει σημαντικό ρόλο και ο δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης