Την επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας-Κομισιόν συζήτησε ο Γ. Πλακιωτάκης με την Ευρωπαία επίτροπο Μεταφορών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 11:51
Την επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας-Κομισιόν συζήτησε ο Γ. Πλακιωτάκης με την Ευρωπαία επίτροπο Μεταφορών

Την επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών θεμάτων συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και η νέα Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντίνα Βαλεάν (Adina Vălean).

«Nα επικοινωνήσουμε καλύτερα, τόσο σε επίπεδο κρατών-μελών όσο και σε επίπεδο ΕΕ, τη συνεισφορά της ναυτιλίας στις οικονομίες και τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην εικόνα της ναυτιλίας, αλλά και στην ελκυστικότητα του ναυτικού επαγγέλματος» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Στο πεδίο των αναγκαίων θετικών μέτρων υποστήριξης της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ο υπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα σταθερότητας του θεσμικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στο ναυτιλιακό και τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής τεχνογνωσίας, στην οποία η χώρα μας πρωτοπορεί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη υποστήριξης του ευρωπαϊκού ναυτιλιακού κλάδου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έντονες πιέσεις από τον διεθνή ανταγωνισμό εκτός ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν επίσης οι ελληνικές προτεραιότητες σε συνάρτηση με την εφαρμογή της Στρατηγικής του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, όπου ο κ. Πλακιωτάκης ανέδειξε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελεύθερης φορτηγού ναυτιλίας και θα είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Η επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ αναγνώρισε τον σημαίνοντα ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική και ζήτησε από τη χώρα μας, με τη μεγάλη εμπειρία της στα ναυτιλιακά θέματα, να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:17