Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τα θερμά συλλυπητήρια του για τις ανθρώπινες απώλειες από το χτύπημα του Εγκέλαδου και έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο λαών.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε την επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο και ανέφερε ότι ανεξαρτήτως διαφορών αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι και από τις δυο χώρες πρέπει να στέκονται μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο@RTErdogan να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγική απώλεια ζωής από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται μαζί».

Τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε και μεταξύ των Δένδια-Τσαβούσογλου, ενώ συνομίλησαν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, Ελένη Σουρανή και Ιμπραήμ Σαλίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών.

«H σκέψη μας αυτή την ώρα είναι στους κατοίκους της Σάμου και σε όσους συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του ο Νίκος Δένδιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης