Η συνεδρίαση των υπουργών θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Τρίτης στην οποία πρωταρχικό ρόλο θα λάβουν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς.

Ένα από τα φλέγοντα θέματα θα είναι η αποτίμηση της κατάστασης έπειτα από τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η πολιτεία από χθες Δευτέρα και αφορούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα που βλέπουμε στην Ιταλία και την Ισπανία. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο κ. Σ. Τσιόρδα τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας εκτιμάται ότι είναι περίπου από 8.000 – 10.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτόν τον λόγο επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα έτσι ώστε να μειωθούν τα κρούσματα καθώς το σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι γιατροί επιλέγουν ποιούς από τους νοσούντες θα κρατήσουν στη ζωή. 

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας αυτοπεριορίστηκε συνειδητά και επέδειξε ατομική και συλλογική υπευθυνότητα…».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης