Επιμένει στην αρχική κατάθεσή του ο Κωνσταντίνος Φρουζής για τη Novartis, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τους εισαγγελείς για να καταθέσει.

«Κανείς δεν με κάλεσε για να δώσω εξηγήσεις» είπε ο Κ. Φρουζής. Αμέσως τον λόγο πήρε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος δήλωσε:« Έχετε καταθέσει τρεις φορές υπομνήματα… Χθες είπατε ότι δεν σας έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Η αλήθεια όμως είναι ότι σας έχουν ασκηθεί τρεις διώξεις… Στην πρώτη δίωξη, τον Ιανουάριο του 2018, υπάρχει άσκηση ποινικής δίωξης και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, έγινε δέσμευση των λογαριασμών. Μπορείτε να μας πείτε μέχρι ποιο ποσό έγινε η δέσμευση;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φρουζής είπε ότι του έχουν δεσμεύσει 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό στην Ελβετία. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο τζίρος της Novartis εκτοξεύτηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση του κ. Λάππα για το αν η Ελένη Τουλουπάκη ανέφερε ονόματα πολιτικών, ο Κ. Φρουζής είπε: «Όχι, δεν μου ανέφερε».

Σε άλλο σημείο σημείωσε: «Είχα τη δυνατότητα να προσεταιριστώ το FBI. Δεν το έκανα όμως. Δεν ήμουν υπεύθυνος για κανένα φάρμακο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής σήμερα καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην προανακριτική επιτροπή για τη σκευωρία Novartis και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας. Ακόμη, φέρεται να είπε ότι δεν συνάντησε ποτέ τους κυρίους Βενιζέλο και Αβραμόπουλο.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Φρουζής κλήθηκε από τους εισαγγελείς για να καταθέσει και αναφέρεται στις εξής ημερομηνίες: η πρώτη φορά ήταν στις 18 Φεβρουαρίου, η δεύτερη στις 19 Μαρτίου και η τρίτη φορά ήταν έναν μήνα μετά, δηλαδή στις 19 Απριλίου.

Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γ. Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενους μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση έναν κατηγορούμενο, τον Φρουζή, και ένα πολιτικό πρόσωπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης