Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες
Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Τετάρτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει απευθυνόμενος στον Κλ. Ρέγκλινγκ: «Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες».


Κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως επιθυμεί μία αντίστοιχα θετική εξέλιξη και στο πεδίο της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε «αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες, γιατί έχουμε ταυτόχρονα τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά όσο και για το θέμα του ονόματος. Ελπίζω πως όπως χθες είχαμε μία καλή λύση, έτσι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την καλύτερη λύση για το πιο σημαντικό ζήτημα των τελευταίων ετών για τη χώρα» και πρόσθεσε: «Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία οριστική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών των Ελλήνων, μία λύση κοντά στα θέλω της Ευρώπης».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τονίζοντας: «Θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη δουλειά από την πλευρά σας, αλλά πιστεύω κι εγώ πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία».Πηγή φωτό: Eurokinissi

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 13:28