«Μέσα σε έξι μήνες μάς δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης πολιτικής» τόνισε στις δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας.

«Η κυβέρνηση έκανε δύσκολη και πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση. Περάσαμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Πριν από λίγες ημέρες περάσαμε και τον νόμο για την επανασύνδεση της ΔΕΗ σε άπορες οικογένειες» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «κάναμε ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό δίνοντας ανάσες σε μικρομεσαίους. Θα τα υπερασπιστούμε αυτά τα μέτρα, γιατί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο νόμος για τις Συλλογικές Συμβάσεις παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

«Επανεκκινήσαμε τον διάλογο, πήγαμε στο εξωτερικό και μιλήσαμε με τον ILO. Παρά τη συμφωνία και τα εμπόδια, θα επιχειρήσουμε με όπλο τον ILO να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου» επεσήμανε επίσης.

Αναφερόμενος, δε, στον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το θέμα αυτό κάτω από τις νέες συνθήκες. Ο στόχος αυτός θα μείνει ζωντανός. Όπλο μας εδώ είναι και η μελέτη του ΟΟΣΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δ. Στρατούλης: Ελπίζω η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος παραδίδει τη θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Παύλο Χαϊκάλη, τόνισε ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσω να στηρίξω τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων και θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή».

«Καταφέραμε να δίνουμε στην ώρα μας τις συντάξεις» πρόσθεσε.

Γ. Κατρούγκαλος: Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αποτελεί παρακαταθήκη

Ο νέος υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι το ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα αποτελεί παρακαταθήκη, κάνοντας λόγο για «αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να σώσει τη χώρα».

Αναφερόμενος στις προαπαιτούμενες δράσεις είπε ότι «τα περιθώρια είναι ελάχιστα, αλλά για τη συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχει χώρος».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τα δύο μεγάλα πεδία μάχης είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και οι εργασιακές σχέσεις.

«Λάβαμε ένα στοίχημα και δεν θα το χάσω. Δεν θα γίνω νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού. Έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το ασφαλιστικό και αυτό είναι δική μας εργασία και όχι των ξένων» συμπλήρωσε.

Π. Χαϊκάλης: Ξέρω πολύ καλά τι αναλαμβάνω

«Ξέρω πολύ καλά τι αναλαμβάνω. Δεν έχω άγνοια κινδύνου, αλλά με τη βοήθεια του κ. Στρατούλη οι γνώσεις μου βρίσκονται σε ένα επίπεδο που πράγματι θα σταθώ το ύψος των περιστατάσεων» είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης.

Επιπλέον, τόνισε ότι βασική του αρχή είναι «όχι πολλά λόγια, αλλά πράξεις».

«Θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με προτεραιότητα την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν είναι ώρα για κομματική αντιπαράθεση» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης