Εκτενές ρεπορτάζ για τους λόγους που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στα αιτήματα των δανειστών φιλοξενεί σήμερα ο βρετανικός Telegraph.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η εκλογή της αριστερής κυβέρνησης έχει αναφερθεί ευρέως ως ο κύριος λόγος που η οικονομία της χώρας έχει βυθιστεί ξανά σε μια αναταραχή. Οι Ευρωπαίοι πιστωτές – και κυρίως το Βερολίνο – σημειώνουν πως η χώρα κατάφερε πέρυσι να επιστρέψει στην ανάπτυξη, έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης. Τώρα, όμως, αυτή η εκκολαπτόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε κίνδυνο από την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τους όρους της σύμβασης λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο τιτλοφορείται «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι του ζητούν οι πιστωτές και μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι αυτό που ζητούν οι πιστωτές από την Αθήνα είναι να χαλιναγωγήσει τις δαπάνες της και να αυξήσει τα έσοδά της – αν θέλει να λαμβάνει βοήθεια μέσω του προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα τα απλά καθαρά έσοδα της χώρας (φόροι) αυξήθηκαν 494 εκατομμύρια ευρώ (15,3% πάνω από τον μηνιαίο στόχο) γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή της κατάστασης, δεδομένου ότι την περίοδο Δεκεμβρίου 2014- Φεβρουαρίου 2015 τα φορολογικά έσοδα είχαν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δανειστές απαιτούν περικοπές κοντά στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που προσδοκά τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένα οικονομικό θαύμα, καθώς έχει να πληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον ένα δισεκατομμύριο σε πληρωμές προς τα ταμεία, καταλήγει το δημοσίευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης