Λήξαν θεωρείται εδώ και λίγες ημέρες για τον Δημήτρη Χριστόφια το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την οριστική απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή και μάλιστα έχει γνωστοποιήσει την οριστική του απόφαση στους στενούς του συνεργάτες, καθιστώντας τους κοινωνούς των σκέψεών του, καθώς και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλάστιγγα προς την κατεύθυνση της μη επαναδιεκδίκησης άρχισε να γέρνει καθοριστικά τις τελευταίες βδομάδες, με την απόφαση να λαμβάνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μεσολάβησαν διαβουλεύσεις του με τους στενούς του συνεργάτες στο Προεδρικό, ενώ σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης φέρεται να διαδραμάτισαν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του, Χρήστος Χριστοφίδης.

Κύκλοι του ΑΚΕΛ φέρονται να είχαν παροτρύνει τον Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρόεδρος Χριστόφιας στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους, καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα ότι «ενδεχόμενη υποψηφιότητά του μάλλον θα δυσκόλευε, παρά θα εξυπηρετούσε το ΑΚΕΛ, εν όψει των προεδρικών εκλογών». Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστόφιας φέρεται να νιώθει «ψυχολογικά κουρασμένος και πικραμένος, κυρίως για όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης