«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής». Με τα παραπάνω λόγια σχολίασε το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Finals ο Πέτρος Τατσόπουλος. 

Όπως πλήθος κόσμου που έσπευσε να συγχαρεί τον τενίστα για την τεράστια επιτυχία του, έτσι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη με ανακοίνωσή του τον Στέφανο Τσιτσιπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ωστόσο, η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Τατσόπουλου και συγγραφέα, ο οποίος με ανάρτηση στο Facebook υπό τον τίτλο «Ο πρωτόγονος εθνικισμός» έγραψε:

«Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης