Η Πρωταπριλιά είναι προ των πυλών και όπως όλα δείχνουν , εκπρόσωπος από το γραφείο του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ είχε διάθεση για πειράγματα. Κάποιοι αντέδρασαν θετικά και άλλοι πάλι όχι, τόσο από τις Βρυξέλλες αλλά και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία συγκαλείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ανήμερα την Πρωταπριλιά με τη συμμετοχή ακόμη και του Πάπα, ο οποίος θα προσευχηθεί για να σωθεί με θεία παρέμβαση το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, θολό παρέμενε το τοπίο σχετικά για το αν η ανακοίνωση προορίζονταν για εσωτερική χρήση και διέρρευσε ακούσια ή εάν στόχος ήταν να δημοσιοποιηθεί ενόψει της Πρωταπριλιάς. Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αρκετοί σχολίαζαν χαριτολογώντας αυτή την επίδειξη χιούμορ.

Άλλοι όμως παράγοντες – ακόμη και μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – φέρονταν ενοχλημένοι για την εμπλοκή του Συμβουλίου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ανταπόκριση βρετανικών εφημερίδων από τις Βρυξέλλες, αντιδράσεις προήλθαν από ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Χαίρομαι που κάποιος πιστεύει ότι το θέμα είναι για γέλιο», είπε στη βρετανική «Telegraph» αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παρουσία της Αγιότητάς του τού Πάπα μάς δίνει μια ευκαιρία να προσευχηθούμε για θεία παρέμβαση ώστε να σωθεί το ευρώ. Αυτή φαίνεται τώρα ότι είναι η πιο αξιόπιστη στρατηγική», ανέφερε η ανακοίνωση. Στην πρωταπριλιάτικη Σύνοδο Κορυφής καλούνταν εκτός από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και οι επικεφαλής του Μαυροβουνίου, του Κοσόβου, του Αγίου Μαρίνου, της Ανδόρας και του Βατικανού.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης