Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη και προσωπικό ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός έφτασε στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγουν στη Νότια Χίο το Λιμενικό Σώμα και η Frontex.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ουσιαστικά υλοποιούνται οι πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του. Και υπογράμμισε ότι ασκούνται πιέσεις στην Άγκυρα, ώστε να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας μάλιστα ότι υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά προκειμένου να φυλάξουν τα σύνορα αλλά και να σώσουν χιλιάδες ζωές.

Τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Χίου ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος και ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης, ενώ αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο πλωτό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος» προκείμενου να παρακολουθήσει την άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης