Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 45 νέοι και νέες σημαιοφόροι (27 μάχιμοι και 18 μηχανικοί) από τους οποίους 9 ήταν από την Κύπρο. Ανάμεσα στους νεοορκισθέντες ήταν 2 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Ιορδανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές αρχές, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεορκισθέντων σημαιοφόρων.

Ο διοικητής της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, στην ανάγνωση της ημερησίας διαταγής του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή τελετή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μια τετραετούς σύνθετης διεργασίας, κατά την οποία η σχολή, ανταποκρινόμενη στην υψηλή αποστολή της, μετέδωσε στους νέους σημαιοφόρους γνώσεις, ενώ ανέπτυξε τις στρατιωτικές αρετές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης