Το νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μια επίσκεψη που έγινε γνωστή στους κύκλους του νοσοκομείου την Κυριακή, μετά τα μεσάνυχτα. Ο Υπουργός έφτασε στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 8:30 περίπου το πρωί, πριν μεταβεί στο Θέρμο για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του agriniopress.gr, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά προς το προσωπικό και τα μέλη της διοίκησης που τον περίμεναν ότι «πέρασε να πει μια καλημέρα…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση, που διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα, έγινε στο γραφείο του υπό παραίτηση διοικητή του νοσοκομείου κ. Γ. Βλάχου, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε στο πόσο έχει βοηθήσει ο υπουργός το νοσοκομείο Αγρινίου… Συμπλήρωσε μάλιστα πως αυτό που το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα είναι ένας καρδιολόγος και κάποια παραπάνω χρήματα.

Ο Υπουργός απάντησε ότι σκοπεύει να φέρει πέντε επικουρικούς γιατρούς (δύο καρδιολόγους και τρεις ακόμη ειδικότητες) ενώ από Οκτώβριο, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό, θα έρθουν έξι μόνιμοι γιατροί, τις ειδικότητες των οποίων ζήτησε από τη διοίκηση να αποφασίσει. Υπήρξε μάλιστα έντονη συζήτηση μέσα στο γραφείο του κ. Βλάχου για το θέμα αυτό, με γιατρούς και λοιπό προσωπικό να καταλήγουν ότι χρειάζεται να στελεχωθεί άμεσα η ΜΕΘ με εντατικολόγους.

Αντιδράσεις υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από μέλη του Δ.Σ. που έκαναν λόγο για δεσμεύσεις του υπουργού με… μετεκλογικό χρόνο υλοποίησης , με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. κ. Στ. Μερμίγκη να σχολιάζει ότι ο Υπουργός εφαρμόζει κατά γράμμα τις μνημονιακές δεσμεύσεις τις προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, ενώ ο Υπουργός απήντησε ότι δεν είναι θέμα υπουργείου το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη από τον Δεκέμβριο του ’14 απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες εργαζομένων και ότι αυτό οφείλεται στη διοίκηση του νοσοκομείου ή σε κακή συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιχμηρός απέναντι στον υπουργό στάθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Τσιάντας που σχολίασε πως η μόνη προεκλογική δέσμευση που τηρήθηκε από πλευράς του είναι ότι θα επισκεφθεί τελευταίο το νοσοκομείο Αγρινίου, κάτι που έπραξε τώρα, που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση.

ΠΗΓΗ: agriniopress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης