Την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, καταθέτει η εκπρόσωπός του, μέσω της συνέντευξής της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «μια περίοδος αλυτρωτισμού, σφετερισμού της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ανόδου του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας κλείνει οριστικά, με τον καλύτερο τρόπο, τόσο για τις δυο χώρες, όσο και για τα Βαλκάνια», επισημαίνει η Ράνια Σβίγκου και προσθέτει με έμφαση: «η Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά η Θεσσαλονίκη, μόνο θετικά θα έχει να περιμένει».

Κάνοντας τον απολογισμό της χθεσινοβραδινής κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, λέει για τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «δεν έχασε πάλι την ευκαιρία κινδυνολογήσει, ακόμα και για το ζήτημα της  γρίπης
να παραπληροφορήσει να διχάσει τους πολίτες (…) δεν αντιλαμβάνεται  ότι με τη στάση του ο μόνος ωφελούμενος είναι η ακροδεξιά ο εθνικισμός και η αντιπολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με την Ρ. Σβίγκου, ο Αλ. Τσίπρας «σκιαγράφησε τη διαχωριστική γραμμή, στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς προόδου και συντήρησης όσων αγωνίζονται για μια Ελλάδα ανοιχτή στο διεθνές περιβάλλον (…) κι όσων, αντίθετα το μόνο που επιθυμούν είναι μια επιστροφή στο παρελθόν στην αδράνεια την φοβικότητα την απομόνωση σε όσα μας οδήγησαν στην κρίση».  

«Οφείλουμε να διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, στο υψηλότερο επίπεδο, ιδίως όταν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα», είναι το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Ερωτηθείσα για την άρση του εμπάργκο της ΝΔ προς την ΕΡΤ αναγνωρίζει ως «θετική» τη μεταστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο «η δική μας συλλογική απόφαση για τη σχέση μας με τον ΣΚΑΙ δεν έχει καμία σχέση με τη στάση της ΝΔ απέναντι στον οποιοδήποτε σταθμό», ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ για τα επόμενα θετικά μέτρα, «η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, θα ελαφρύνουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι τράπεζες θα βγουν ακόμα πιο ισχυροποιημένες, ώστε να επιτελέσουν τον κομβικό τους ρόλο, να μπορέσουν να δανείζουν την πραγματική οικονομία».

Στο ερώτημα, τέλος, του Πρακτορείου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ρ. Σβίγκου διαμηνύει ότι «στόχος είναι οι ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, στη βάση ενός προγράμματος με προοδευτικό, οικολογικό, αριστερό πρόσημο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης