Την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία να έχει «συνετιστεί» και να μην «επαναλάβει την περυσινή ντροπιαστική στάση», ψηφίζοντας φέτος τη διανομή κοινωνικού μερίσματος που θα προτείνει η κυβέρνηση, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι μέσα στον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό και σε ποιους θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα και παρατήρησε: «Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ως προς το ποια θα είναι η στάση της ΝΔ και αν θα επαναλάβει την περυσινή ντροπιαστική της στάση, όπου αρνήθηκε να ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα για τους συνταξιούχους ή αν θα μάθει από τα λάθη της και θα υπερψηφίσει μία πολύ σημαντική πρόταση της κυβέρνησης. Νομίζω, η ΝΔ μπορεί να βρει πολλές δικαιολογίες για να μην ψηφίσει ένα κοινωνικά δίκαιο μέτρο. Θα δούμε τι θα κάνει αυτήν τη φορά. Εγώ, ελπίζω πραγματικά να έχει συνετιστεί σε σχέση με την περυσινή της στάση και να υπερψηφίσει μία πολύ σημαντική κυβερνητική πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου απάντησε πως «δεν είναι καινούργια η προσπάθεια των ΜΜΕ να κατασκευάσουν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να γράφονται τέρατα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Κι αυτό, βέβαια, δεν είναι άσχετο με το ότι σημαντική μερίδα του Τύπου ασχολείται τρεις μέρες με τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και δεν έχει γράψει λέξη για την υπόθεση Αυγενάκη. Δηλαδή, εκτός όλων των άλλων, υπάρχει μία επιλεκτική προβολή που δεν έχει σχέση με την ουσία».

«Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να προχωράμε μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και να υλοποιούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις» σημείωσε.

Σχετικά με το προσφυγικό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η κοινή συνισταμένη όλων μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση του προσφυγικού με τον πλέον καλύτερο τρόπο, ώστε οι συνθήκες ζωής των προσφύγων να είναι αξιοπρεπείς. Επίσης, όμως, το προσφυγικό κυρίαρχα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει φορτωθεί αυτήν τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα βάρη και η αλληλεγγύη της Ευρώπης βλέπουμε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Έχουμε δει -τους έχετε αναδείξει κι εσείς μέσα από την εκπομπή σας- τους πολύ αργούς ρυθμούς και τα πολύ ισχνά νούμερα των μετεγκαταστάσεων στην Ευρώπη… Κι ως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θέλει μία ευρωπαϊκή λύση, άρα, πρέπει και η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θυμόμαστε όλοι τον τρόπο που οι χώρες του Βίζεγκραντ αντιμετώπισαν το προσφυγικό, τον τρόπο που έκλεισαν τα σύνορά τους και τι αυτό σημαίνει για μία Ευρώπη, οποία αυτήν τη στιγμή συνθλίβεται και από τις δυνάμεις της ακραίας λιτότηταςν αλλά και από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης