Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες οδηγούν στην ανακοπή της μείωσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, και στην αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού, αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη διοίκηση και στους εργαζομένους του ΟΑΕΕ, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει οικονομικά, λόγω και των αυξημένων εσόδων του από τη ρύθμιση οφειλών.

Όσον αφορά στο θέμα της ενίσχυσης του Οργανισμού με επιπλέον προσωπικό, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί άμεσα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί με επιπλέον 118 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι θα προστεθούν στους 69 απολυμένους, μέσω διαθεσιμότητας, που επανέρχονται στη δουλειά τους.

Σε ό,τι αφορά τους πρώην συμβασιούχους του Οργανισμού, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ για τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες, όπως είχε αναφέρει το προηγούμενο Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιλαμβάνουν, εκτός από τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και την επιπλέον μοριοδότηση των απολυμένων σε διαγωνισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ εργάζονταν με «διαρκείς συμβάσεις έργου» και δεν είναι δυνατή η άμεση επαναπρόσληψή τους, χωρίς δικαστική απόφαση.

Σχετικά με τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι αυτές, εάν χρειαστεί, θα γίνουν, έπειτα από διάλογο με τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και ασφαλισμένων, χωρίς να ισοπεδώνονται προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης