Στρατούλης: «Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 01:40
Στρατούλης: «Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα»
Τα προβλήματα που απασχολούν άμεσα τις εργαζόμενες, αλλά και τις ανασφάλιστες γυναίκες, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη με τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, την Τρίτη.

Στη συνάντηση η κ. Κούβελα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια με τις πολιτικές των μνημονίων οι εργαζόμενες μητέρες είναι σε μεγάλο βαθμό τα θύματα του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ανισοτήτων που υφίστανται, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις που δεν θα αφήνουν απροστάτευτες τις μητέρες ασφαλισμένες που εθίγησαν υπέρμετρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τη γενική γραμματέα Ισότητας για τις δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην κοινωνική ασφάλιση, ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους, γυναίκες και άνδρες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, αλλά και συνολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 01:40