Video – φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι ο περιοριστικός όρος που επεβλήθη στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επέστρεψε πίσω στον Κορυδαλλό, έχοντας νωρίτερα κριθεί αθώος από τον ανακριτή για την υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συνομιλία αυτή είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πέρασε το κατώφλι του ανακριτή στις 11.00 το πρωί, ενώ περίπου 100 υποστηρικτές του κόμματος βρίσκονταν έξω από το κτήριο στην Ευελπίδων, προκειμένου να τον υποδεχτούν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση, καθώς ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθαν και μέσα στο κτήριο 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για την καταγραφή σε βίντεο συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο, η δημοσιοποίηση της οποίας είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά και έντονους πολιτικούς τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ. Στην επίμαχη συνομιλία ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται να κάνει λόγο για παρεμβάσεις υπουργών στην -υπό δικαστική διερεύνηση- υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας είχε κατατεθεί στη Βουλή, ενώ το επίμαχο βίντεο είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις για παραβίαση απορρήτου και χρήση παράνομης αποτύπωσης συνομιλίας σε βαθμό κακουργήματος. Αύριο, θα βρεθεί και πάλι κατηγορούμενος, αυτήν τη φορά για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης