Με το χαμόγελο στα χείλη ενώ άγημα του Κυπριακού στρατού παιάνιζε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέθεσε στεφάνι μπροστά στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στη συνέχεια μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, την τουρκική προκλητικότητα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με το χρέος και την αποπληρωμή του. Στην αρχή της κουβέντας που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε την ανάγκη «ο Ελληνισμός να αποκτήσει φωνή και δύναμη».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκονται ο επικεφαλής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Μακαρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Νίκο Αναστασιάδη

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 08.15 το πρωί, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ με επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του πρωθυπουργού ο Κύπριος πρόεδρος.

Πατήστε εδώ για να δείτε την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης