Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ακριβώς στις 17.00, το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψή του γίνεται στο πλαίσιο της στήριξης που δείχνουν στη χώρα κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα, την ώρα που η Αθήνα ετοιμάζεται να πάρει νέα, σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, με τις κοινωνικές αντιδράσεις να κλιμακώνονται.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 18.20. Μετά τη συνάντηση ακολουθησαν δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Oι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών μετά το τέλος της συνάντησης. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τόνισε στον κ. Ρομπάι το πρόβλημα της διόγκωσης της ύφεσης, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, επεσήμανε πως είναι «αναγκαία η έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στο εσωτερικό». Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ήταν πάντα συγκρατημένος και μετρημένος στις δηλώσεις αναφορικά με τη χώρα μας.

«Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι. Παράλληλα, επεσήμανε: «Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, χρειαζόμαστε συλλογική δράση», ενώ υπογράμμισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης