Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και θα επικεντρωθεί σε θέματα Ασίας, θα συμμετάσχει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου θα υιοθετηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, συμπεράσματα ως προς τις σχέσεις της Ε.Ε. με τα κράτη-μέλη της ASEAN, τις επερχόμενες εκλογές στη Βιρμανία, καθώς και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την Κεντρική Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. θα συζητήσουν ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

Στο γεύμα εργασίας που θα διεξαχθεί παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα εξετασθεί η συνεργασία της Ε.Ε. με τα Ηνωμένα Έθνη στη διαχείριση κρίσεων, με έμφαση σε χώρες όπως η Λιβύη, η Υεμένη και η Συρία.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., με κύριο θέμα την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στις 25 και 26 Ιουνίου 2015. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου αναμένεται να υιοθετηθούν συμπεράσματα για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Πρώτος σταθμός του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών θα είναι την Τετάρτη τα Σκόπια, θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα το Βελιγράδι και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του την Παρασκευή στην Ποντγκόριτσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης