Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον και τα μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Εξωτερικών από το 2009 και μετά. Η έρευνα που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για την αλματώδη αύξηση εκτός προϋπολογισμού των μυστικών κονδυλίων την περίοδο 2004-07 (κυβέρνηση Καραμανλή) επεκτείνεται και για το χρονικό διάστημα μετά το 2009 επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης προχώρησε στην επέκταση της έρευνας μετά την κατάθεση και τα στοιχεία που προσκόμισε ς ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αύξηση των μυστικών κονδυλίων και μετά την περίοδο
διακυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας, δηλαδή και μετά το 2009. Αυτό, άλλωστε, σημείωσε και σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, υποστηρίζοντας πώς έχουν γίνει πολύ μεγάλες υπερβάσεις της τάξεως του 270% και το 2009 και το 2010, οι οποίες «είναι προκλητικές σε εποχές της κρίσης και του μνημονίου που βιώνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική εισαγγελική έρευνα είχε διαταχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που έκαναν λόγο για αποκλίσεις από 200 έως 1.000% σε σχέση με τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για τα μυστικά κονδύλια σε υπουργεία κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η εισαγγελική έρευνα έχει ως στόχο να εξακριβωθεί για ποιους λόγους διατέθηκαν τα συγκεκριμένα ποσά και εάν πράγματι κατέληξαν στους λόγους για τους οποίους προϋπολογίστηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομου πλουτισμού.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης