Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ θα έχει στις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα υποδεχθεί τους κοινωνικούς εταίρους στα κεντρικά γραφεία της πολιτικής παράταξής.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν υπό συζήτηση, στη διάρκεια των επαφών, θα είναι η σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με την παροχή «ζεστού» χρήματος στις επιχειρήσεις προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθούν:

  • Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης (παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και τα έξι σημεία διεκδίκησης) καθώς και
  • Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου, με παράλληλη εξειδίκευση και κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (ασφαλιστικές εισφορές) καθώς και η συμμετοχή των εργοδοτικών φορέων στο πρόγραμμα «Εισιτήριο στην Απασχόληση» (κατάρτιση και πρακτική άσκηση).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης