Τον «ιδιαίτερο σεβασμό» που τρέφει στην Ελλάδα και στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μέσω δηλώσεών του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στην κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες.

«Έχω ιδιαίτερο σεβασμό στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα. Εύχομαι να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους και ελπίζω αυτό να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία προς την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο Ρέντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγκρίσεις με την Ιταλία δεν είναι ορθό να γίνονται. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η Ιταλία, όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα έχει προβλήματα, γιατί θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο είναι διαβασμένο, έλαβε το μήνυμα από τον Απρίλιο του 2013. Είμαι βέβαιος ότι η ιταλική Βουλή θα μπορέσει να κάνει ό,τι χρειάζεται εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης