Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί ο Ηλίας Ψινάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του paraskhnio.gr. Ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έχει πολύ στενούς δεσμούς με τον Αρχιεπίσκοπο, διότι ήταν καθηγητής του στο μάθημα των θρησκευτικών στη Λεόντειο, τον ενημέρωσε για την Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, στην οποία μετέχουν 210 δήμοι της χώρας, καθώς και για αποτελέσματα των δύο forum που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα και το δεύτερο τον περασμένο μήνα στο Πεκίνο.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα, με τον Ηλία Ψινάκη να παρασημοφορεί τον Αρχιεπίσκοπο με το παράσημο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα», με το οποίο έχουν τιμηθεί μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ανταποδίδει στον Ηλία Ψινάκη, δίνοντάς του, έναν περίτεχνο δίσκο για τον καφέ του. Μάλιστα ο κ. Ψινάκης ανήρτησε σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο και τις προσπάθειες της εκκλησίες να βοηθηθούν οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη μέσα στην κρίση και ο δήμαρχος Μαραθώνα του τόνισε πως η Αμφικτιονία και συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν μαζί με την Εκκλησία να παράξουν έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο Ηλίας Ψινάκης εκμυστηρεύτηκε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα μελλοντικά του σχέδια από τον οποίο πήρε, τη στήριξη και την Ευλογία του. Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Μαραθώνα απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τονίζοντας πως «η επικοινωνία μου με τον Αρχιεπίσκοπο μου έδωσε φτερά να συνεχίσω».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ενώ ενωμένοι με την Εκκλησία μπορούμε να κάνουμε και θαύματα.

Πηγή: paraskhnio.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης