Η Ντόρα Μπακογιάννη με αναφορά της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί την παρέμβασή του για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος Π. Νικολούδης, θεωρώντας ότι επί επτά ημέρες με υπαιτιότητά του «κακοποιήθηκε η αλήθεια και δεν φρόντισε να την αποκαταστήσει».

Όπως αναφέρει η κα Μπακογιάννη, ο κ. Νικολούδης είναι ασφαλώς ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, πιθανότητα και για ποινικά, εφόσον αποδειχθεί από σχετική έρευνα ότι υπήρξε «δολία προαίρεση του κ. Νικολούδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά της, η κα Μπακογιάννη διατυπώνει σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο κ. Νικολούδης, όπως «τι επιδίωκε, άραγε, ο κ. Νικολούδης; Είναι συμμέτοχος σε μία άθλια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας; Είναι αρωγός του Συστήματος στην προσπάθεια ενδεχόμενης συγκάλυψης βουλευτή, πραγματικού “δράστη” εξαγωγής 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό; Είναι επιπόλαιος και ανεύθυνος;».

Το θρίλερ με το όνομα του βουλευτή που εξήγαγε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό έληξε στις 28 Φεβρουαρίου στις 15:30 το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, Ευάγγελος Αργύρης, τηλεφώνησε στην κα Μπακογιάννη και ανακοίνωσε ότι τη μεταφορά του ενός εκατ. την είχε κάνει ο σύζυγός της.

«Όπως ήταν φυσικό, έπεσα από τα σύννεφα, δεδομένου μάλιστα ότι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρωταγωνιστούσαμε στην προσπάθεια αποκάλυψης του ονόματος του βουλευτή. Αμέσως επικοινώνησα με τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι από τριακονταετίας επιχειρηματίας, ασχολούμενος με ναυτιλιακές δραστηριότητες τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, ο οποίος μετά από σχετικά σύντομη έρευνα μου είπε ότι, όπως διαπίστωσε, πράγματι τον Μάρτιο του 2011 είχε ρευστοποιήσει μετοχές που περιέχονται στο πόθεν έσχες που είχε καταθέσει στη Βουλή αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε Χρηματιστήριο των Η.Π.Α., τα οποία μεταφέρθηκαν νομίμως στο Λονδίνο και προοριζόταν για νέα επένδυση στον χώρο της Ναυτιλίας» είπε η κα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια, «ο κ. Νικολούδης ασφαλώς πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για τη λεπτή θέση στην οποία βρίσκεται».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης