Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην Τουρκία αμέσως μετά τους εορτασμούς στην Αλεξανδρούπολη για την απελευθέρωση της πόλης και θα είναι ο πρώτος Έλληνας και Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άδεια για την επίσκεψη δόθηκε από τις τουρκικές Αρχές την περασμένη εβδομάδα και αυτή θα πραγματοποιηθεί χάρη στην ιδιότητα του κ. Κεφαλογιάννη ως προέδρου της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας.

«Ένα ολόκληρο έθνος και η Ε.Ε. είναι δίπλα τους»

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει τον διεθνή νόμο και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, επισημαίνοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους Τούρκους αξιωματούχους. Τόνισε, δε, πως είναι θετικό μήνυμα το γεγονός πως η Τουρκία επέτρεψε τη συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι θα πει στους στρατιωτικούς: «Το μήνυμα είναι ότι ένα ολόκληρο έθνος, και η Ε.Ε είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά». Ας μην ξεχνάμε, πρόσθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, πως το Ευρωκοινοβούλιο με τη συντριπτική πλειοψηφία του ενέκρινε την πρόταση των Ελλήνων ευρωβουλευτών για την άμεση απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης