Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψής του.

Η συνάντηση στο Μαξίμου θα γίνει στις 12.40, ενώ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το ΟλοκαύτωμαΟ κ. Ρίβλιν έχει ήδη καταλύσει από το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινάμε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Παυλόπουλου. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε ο Ρεουβέν Ρίβλιν σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να ξυπνάει κάποιος στην Ιερουσαλήμ και να πηγαίνει να κοιμηθεί στην Αθήνα, δύο πρωτεύουσες τόσο κεντρικές για τον δυτικό πολιτισμό» ανέφερε ο κ. Ρίβλιν, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Νεχάμα.

Η συνάντηση στο Μαξίμου θα γίνει στις 12.40, ενώ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, στις 11.15, στη Θεσσαλονίκη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του κ. Ρίβλιν είναι δρακόντεια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ισχυρή αστυνόμευση από τα σημεία που θα διέλθει ο Ισραηλινός πρόεδρος αλλά και στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όπου έχει καταλύσει.

Ενδεικτικό είναι ότι από τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας -και έως ότου να δώσει εντολή η ΕΛ.ΑΣ.- ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός. Ως εκ τούτου, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επίσης σε όλη την έκταση της πλατείας Συντάγματος.
Ήδη οχήματα που είναι παρκαρισμένα σε διάφορα μέρη του κέντρου της Αθήνας απομακρύνονται από τους γερανούς της Τροχαίας.

«Είμαστε κοντινοί γείτονες»

Εν αναμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα, σε μήνυμά του ο κ. Ρίβλιν ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του περιμένουν με συγκίνηση την επίσκεψη στην Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες υπέροχους ανθρώπους, γεμάτους αισθήματα.

«Είμαστε, βλέπετε, κοντινοί γείτονες και μπορούμε να επισκεπτόμαστε ο ένας τον άλλο ακόμη και κολυμπώντας, όχι μόνο πετώντας. Προσβλέπω στην ισχυροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας» τόνισε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Το επίσημο πρόγραμμα του Ισραηλινού προέδρου

Σήμερα ο κ. Ρίβλιν θα καταθέσει το πρωί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του προέδρου του Ισραήλ και της συζύγου του επίσημο δείπνο.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και στις 11.15 θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα. Στη συνέχεια ο κ. Ρίβλιν θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης