Ο νέος υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη από της αναλήψεως των καθηκόντων του στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Αγγελίδης , κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα και πέραν της συνάντησης που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογο του, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Δουζίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κύπριος υπουργός θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Έλληνα υπουργό και επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν στη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και ειδικότερα η υφιστάμενη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα του Υπουργείου Άμυνας και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας αυτής.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τριμερούς συνεργασίας με χώρες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 25 Μαρτίου ο Κύπριος υπουργός θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης