Στην Αθήνα καταφθάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάϊο, μετά την τριβή τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, για τις τουριστικές αφίξεις από την Ιταλία.

Η Ρώμη ζητά από την Αθήνα να ανοίξει τα σύνορά της για τους Ιταλούς τουρίστες, θεωρώντας ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της Ελλάδας να μπαίνουν σε καραντίνα για μια εβδομάδα μετά την άφιξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάϊο, είχαν μακρά τηλεφωνική συνομιλία με επίκεντρο το θέμα των τουριστικών ροών, με τον Ντι Μάιο να επαναλαμβάνει την ανάγκη αποφυγής οποιουδήποτε είδους περιορισμού προς την Ιταλία.

Ο ΥΠΕΞ στης Ιταλίας, προσδοκεί να έρθει στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου και να επιστρέψει στη χώρα του με τη βεβαιότητα ότι από τις 15 Ιουνίου όλοι οι Ιταλοί θα μπορούν να πετάξουν στα ελληνικά νησιά. Στην πραγματικότητα, η επιδίωξή του αυτή, δεν είναι τόσο απλή ώστε να γίνει πραγματικότητα αφού η Αθήνα επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό των αφίξεων από τη Λομβαρδία, το Βένετο, το Πιεμόντε και την Εμίλια-Ρομάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας στον Ιταλό ομόλογό του, σύμφωνα με την lastampa.it, η ελληνική κυβέρνηση βασίστηκε στον κατάλογο που καταρτίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας ο οποίος συνέστηνε περιορισμούς στις αφίξεις τουριστών από τις χώρες που είχαν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης