Η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα το 2013, θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται να γίνει μια ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα και της πορείας των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε..

Θα συζητηθούν επίσης τόσο η έλλειψη προόδου στο Κυπριακό όσο και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας και η σχετική εμπλοκή της Τουρκίας.

Οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν και τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι μεγάλος όγκος μεταναστών εισέρχεται στη χώρα μας από την Τουρκία και ότι το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί, λόγω των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο ιδρύθηκε το 2010, συμμετέχουν 10 Τούρκοι και οκτώ Έλληνες υπουργοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης