Με κομματική εκδήλωση στη Χαλκιδική ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μία ανοιχτή κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που θα ξεκινήσει στις 12:00 με ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο «παρών» θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος.

Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Η εκδήλωση θα γίνει για συμβολικούς λόγους στο ξενοδοχείο «Άθως Παλάς», στον ίδιο χώρο όπου τον Απρίλιο του 1977 ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε οργανώσει το προσυνέδριο του κόμματος και τον Μάιο του 1979 έγινε το πρώτο συνέδριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επανασυσπειρώσει τη γαλάζια βάση και την Κ.Ο. του κόμματός του. Στόχος, όπως έχει προαναγγείλει κι ο κ. Παπαμιμίκος, είναι η ανάδειξη της ιστορικής προσφοράς της Ν.Δ., η εξωστρέφεια της παράταξης και τη συναισθηματική συστράτευση των ανθρώπων της.

Ωστόσο, η επιχείρηση ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, λέει στέλεχος της Ν.Δ., καθώς εκτός από τη μόνιμη πλέον κόντρα των μετριοπαθών στελεχών της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς με στελέχη της λαϊκής δεξιάς και όσους προκρίνουν και το «άνοιγμα» δεξιότερα της Ν.Δ., κάνουν την εμφάνισή τους και κόντρες μεταξύ υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών, με βασική αιτία τη μάχη του σταυρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης