Αντιπαράθεση αλλά σε ήπιους τόνους είχαμε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση και που αφορά στην αντιμετώπιση συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

«Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, δρόμος της ευθύνης και έτσι θα πορευτούμε» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος συμπληρώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε από την αρχή σκληρά μέτρα τα οποία απέδωσαν και αγκαλιάστηκαν από τον λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με πολλά άρθρα, ιδίως εκείνα που αφορούν στα εργασιακά, αλλά και το ύψος της οικονομικής στήριξης που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει.

«Δώσατε 11 εκατομμύρια σε ιδιώτες για επικοινωνία για να περάσετε μέτρα απαράδεκτα» είπε ο Γιώργος Τσίπρας στηλιτεύοντας πως η κυβέρνηση χαρίζει λεφτά εκεί που θα έπρεπε τα διαφημιστικά σποτ να είναι δωρεάν.

«Πάρτε πίσω το άρθρο 9 (σ.σ παρέχεται η δυνατότητα στον εργοδότη να αποφασίσει τον ορισμό προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης), αλλά και το άρθρο 10 (σ.σ δυνατότητα στον εργοδότη να μεταφέρει μέρος ή όλο το προσωπικό του σε επιχείρηση του ίδιου ομίλου) και εφαρμόστε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής που αγκαλιάζουν όλα τα στρώματα της κοινωνίας που χτυπήθηκαν από την πανδημία» επισήμανε ο Γιώργος Μουλκιώτης του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με φαστ τρακ μέτρα συνεχίζεται τον αντεργατικό σας κατήφορο» έσπευσε να συμπληρώσει ο Γιώργος Λαμπρούλης από το Κομμουνιστικό Κόμμα επικεντρώνοντας και εκείνος με τη σειρά του στο άρθρο 62 και τα 11 εκατ. ευρώ για διαφημίσεις και ενημέρωση γύρω από τον κορωνοϊό και την πανδημία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταψήφισε.

«Δεν συμμετέχουμε στην πλειοδοσία τέτοιων μη ρεαλιστικών μέτρων που θα οδηγήσουν σε ένα ακόμα μνημόνιο» υπογράμμισε ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση, ενώ παράλληλα επιφυλάχτηκε για την ψήφο του στην Ολομέλεια. Στην ίδια γραμμή Σύριζα, Κίνημα Αλλαγής και Μέρα25, αφού περιμένουν την Ολομέλεια για να ανοίξουν τα χαρτιά τους την ώρα της ψηφοφορίας.

«Όχι αναστολή της καταβολής του ΦΠΑ, αλλά άμεση απαλλαγή» πρότεινε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το Μέρα25, επισημαίνοντας πως το κόμμα της συμφωνεί με το άρθρο για τις τηλεδιασκέψεις του Υπουργικού Συμβουλίου και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα πρότεινε έτσι να γίνει και με τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Δ.Κ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης