Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 17ης Δεκεμβρίου, με την οποία παρατείνεται η δανειακή σύμβαση με την ΕΕ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για κάθε πολιτικό… ενδεχόμενο, αφού η ισχύς της ΠΝΠ είναι 40 ημέρες.

Θα κυρωθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, παράλληλα με πλήθος άλλων τροπολογιών που κατατίθενται στα υπό ψήφιση νομοσχέδια, επ’ ευκαιρία της παράτασης των εργασιών της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιήθηκε -για δεύτερη φορά- η βασική δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με το EFSF. Προβλέπει και αυτή παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου του μνημονίου και της παράλληλης εκταμίευσης του 1,8 δισ. ευρώ που απομένει.

Η ΠΝΠ παρέχει στον Υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει τη δεύτερη Σύμβαση Τροποποίησης, ενώ το ίδιο προβλέπει και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μετά την υπογραφή της η νέα σύμβαση «διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης