Επίσημη επίσκεψη στη Σόφια πραγματοποιεί από το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προσκεκλημένος του Βούλγαρου ομολόγου του Ντάνιελ Μίτοφ.

Οι επίσημες συναντήσεις ξεκινούν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αργότερα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις καθώς και η περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη.

Σκοπός, επίσης, της σημερινής συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών θα είναι και η προπαρασκευή της επόμενης Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και το θέμα της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, καθώς o κ. Κοτζιάς έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή του στις προσπάθειες των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να αποτελέσει και η διαχείριση του θέματος για τη διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης